Wednesday, February 17, 2016

organic hair removal gel waxing norah

Who wants hair free skin? Get Norah now and enjoy hairless silky clean skin! With 100% natural and organic hair removal wax.
We offers 100% satisfaction guarantee!
Check out our customer's feedbacks here at 
Because everyone deserves the best!
norah organic hair removal gel
Ada 3 cara panaskan wax tu;
- boiling ats stove
- pakai water heater
- microwave
Tapi tak galakkan pakai microwave sbb takut temperature terlalu panas.
Panaskan kalau pakai stove;
1. Bukak cap jar wax tu
2. Letak jar dlm periuk, isi air dlm periuk 1/2 daripada jar
(Elakkan air dripada masuk kedalam jar)
3. Bukak api, smbil panaskan tu, kacau sikit2 bg cpt cair
4. Lepas dh dlm 10-15 mnt mcm tu, angkat jar letak dlm mangkok
5. Air yg panas tadi letak dlm mangkuk
Siap!
Panaskan pakai water heater;
1. Longgarkan cap jar
2. Isi air dlm heater agak2 separuh daripada jar
(Elakkan daripada air masuk ke dalam wax)
3. Masak sama mcm masak air, tapi yg ini 3 kali masak
4. Lepas dh 3 kali masak, check wax cukup kenyal & cair tak
5. Kalau ok, pindah jar masuk mangkok, air tuang dlm mangkok jugak
Siap!
Cara pakai wax;
1. Sebelum sapu kat area yg nk wax, pastikan check suhu; apply wax sikit dkt dgan area nadi kat tangan, kalau kat situ boleh tahan, mknanya any area boleh tahan.
2. Area yg nk diwax tu kena make sure bersih dari kotoran/makeup/peluh; lebih baik cuci dulu pakai scrub then after cuci, sapu bedak untuk serap air
3. Sapu wax NIPIS ikut arah buluh tumbuh
4. Letak cotton strip, tekan rata ikut arah bulu tumbuh untuk grab bulu
5. Tarik cotton strip menghala lawan arah sapu wax tadi dengan sepantas mungkin
6. Kalau tak bersih, ulang semula untuk kemaskan area yg diwax td
7. Cuci area yg diwax tadi & boleh sapu olive oil untuk elak merah & bumpy. Selain olive oil, losyen atau oil lain2 pun boleh. Pakai ais saja pun boleh.
P/s: Kain cotton strips boleh cuci & pakai semula :blush::+1:Ada 3 cara panaskan wax tu;
- boiling ats stove
- pakai water heater
- microwave
Tapi tak galakkan pakai microwave sbb takut temperature terlalu panas.
Panaskan kalau pakai stove;
1. Bukak cap jar wax tu
2. Letak jar dlm periuk, isi air dlm periuk 1/2 daripada jar
(Elakkan air dripada masuk kedalam jar)
3. Bukak api, smbil panaskan tu, kacau sikit2 bg cpt cair
4. Lepas dh dlm 10-15 mnt mcm tu, angkat jar letak dlm mangkok
5. Air yg panas tadi letak dlm mangkuk
Siap!
Panaskan pakai water heater;
1. Longgarkan cap jar
2. Isi air dlm heater agak2 separuh daripada jar
(Elakkan daripada air masuk ke dalam wax)
3. Masak sama mcm masak air, tapi yg ini 3 kali masak
4. Lepas dh 3 kali masak, check wax cukup kenyal & cair tak
5. Kalau ok, pindah jar masuk mangkok, air tuang dlm mangkok jugak
Siap!
Cara pakai wax;
1. Sebelum sapu kat area yg nk wax, pastikan check suhu; apply wax sikit dkt dgan area nadi kat tangan, kalau kat situ boleh tahan, mknanya any area boleh tahan.
2. Area yg nk diwax tu kena make sure bersih dari kotoran/makeup/peluh; lebih baik cuci dulu pakai scrub then after cuci, sapu bedak untuk serap air
3. Sapu wax NIPIS ikut arah buluh tumbuh
4. Letak cotton strip, tekan rata ikut arah bulu tumbuh untuk grab bulu
5. Tarik cotton strip menghala lawan arah sapu wax tadi dengan sepantas mungkin
6. Kalau tak bersih, ulang semula untuk kemaskan area yg diwax td
7. Cuci area yg diwax tadi & boleh sapu olive oil untuk elak merah & bumpy. Selain olive oil, losyen atau oil lain2 pun boleh. Pakai ais saja pun boleh.
P/s: Kain cotton strips boleh cuci & pakai semula :blush::+1:
berminat nak order
pm me joey
wechatjoey2383
whatsapp 60123757185

price rm35 400g
postage west rm8 east rm10
www.joeyshoppingmalls.blogspot.com.my






































































Post a Comment